ramazanda beslenme

Daha Sağlıklı Oruç Tutmak İsteyenler Dikkat!

Ramazan ayı içerisinde olduğumuz bu dönemde ülkemizin dört bir köşesinden birçok insan genç yaşlı demeden oruç tutuyor. Herkesin takdir edeceği gibi bu dönemlerde oruç tutmak bir hayli zor. Neredeyse 17 saat aç kaldığımız gün içerisinde tansiyon düşüklüğü, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı ya da göz kararması gibi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyoruz.

beslenme

beslenme

Bu nedenle iftar ve sahur yemeklerine ayrı bir özen ve önem göstermek şart. İşte bu yazımızda siz değerli okuyucular için daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde oruç tutmanın püf noktalarından söz ettik. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Ramazan Ayında Nasıl Beslenmeli?

Her şeyden evvel oruç ibadetini gerçekleştirecekseniz kesinlikle ve kesinlikle sahura kalkmalısınız. Sahurda sizi daha çok tok tutacak besinleri tercih etmelisiniz. İyi beslenirseniz orucun zorluklarını bir nebze olsun aşabilirsiniz. Karbonhidrat ağırlıklı besinlerden uzak durmaya özen gösterin. Çünkü bu tarz besinler sizi daha çok acıktırır.

ramazanda beslenme

ramazanda beslenme

Tatlı yemeden iftar yapamam diyenlerden iseniz sizlere daha çok sütlü tatlıları tercih etmenizi tavsiye ederiz. İftarda ise daha çok sulu yemek ve sebze ağırlıklı tercih yapmalısınız. Bu davranış sizlerin sindirimini kolaylaştıracaktır. Hatta ilk önce biraz çorba için ve bir 15 dakika kadar yemeğe ara verin. Daha sonra iftarınıza devam edin.  İftar sonrasında metabolizmanızın daha iyi çalışmasını istiyorsanız bir bardak yeşil çay tüketebilirsiniz.

18

Yanıt Yok

Cevap Yazın